BSAC

3 days Flow cytometry course

In navolging van de resultaten van onze recente enquête, willen we in oktober starten met een Flowcytometrie cursus voor laboratorium specialisten. We willen deze cursus graag aanbieden aan leden van de NVC, VHL en BSAC.

Gedurende een 3-jarig curriculum zal de nascholingscursus aangeboden worden in 3 modules van 1 avond. In de modules worden achtereenvolgens onderwerpen betreffende pre-analyse, analyse en post-analyse van flowcytometrie besproken. De eerste module zal dit najaar worden gehouden en zal verschillende pre-analyse gerelateerde onderwerpen behandelen, te weten:
• Afname- en bewaarcondities en bewerking bloed, beenmerg, broncho-alveolaire lavage, liquor, weefsels. Spreker: Jacqueline Leuvenink (Den Bosch)
• Ingangscontrole en titratie van monoklonale antilichamen (MoAb), pitfalls, gebruik van controles, CE markering. Spreker: Carin Koelman (Amersfoort)
• Moab-panel samenstelling: keuze van antigeen, MoAb en fluorochroom, gebruik van controles. Spreker: Jan Philippé (Gent) / Hans Veenstra (Nijmegen)
• Instelling en calibratie van de flowcytometer: meetinstellingen en compensatie van spectrale overlap, controle van reproduceerbaarheid, robuustheid. Spreker: Rob Woestenenk (Nijmegen) / Erik Mul (Amsterdam)
• Samenvatting van de leerdoelen in quiz-vorm: alle behandelde onderwerpen worden getoetst en besproken.

 Per onderwerp wordt een expert in het veld gevraagd. In navolging van de zeer gewaardeerde “Almelo conferentie” zal de cursus worden aangeboden op 3 locaties in het land. Het streven is om de groepen per locatie niet groter te laten zijn dan 15 mensen. Deze combinatie garandeert goede interactie mogelijkheden. Deelnemers kunnen tevoren specifieke vragen aanleveren die door de spreker behandeld kunnen worden.

Locaties:
• 02-10-2018 Isala, Mondriaangebouw 3e verdieping, Dokter van Deenweg 1, Zwolle
• 08-10-2018 Jeroen Bosch Ziekenhuis, Henri Dunantstraat 1, Den Bosch
• 10-10-2018 Sanquin, Plesmanlaan 125, Amsterdam
Tijdsduur: 15:00 tot 20:00, inclusief 1 uur pauze.
Accreditatie punten per module zijn aangevraagd bij het CMI en de NVKC.

Kosten deelname: € 100,- pp.
U kunt zich aanmelden via: laboratorium@isala.nl
Vergeet niet daarbij uw naam, (werkadres) en de gewenste deelname locatie te vermelden.
Annulering is kosteloos t/m 15-09-2018. Aan ‘no shows’ wordt geen restitutie verleend.

Gelieve de deelnamekosten over te maken op rekeningnummer:
IBAN NL38INGB0005352669 / BIC INGBNL2A
t.n.v. Symposium KCL te Zwolle o.v.v. NVC cursus 2018 + naam en woonplaats deelnemer.

Congressecretariaat / informatie
Informatie: laboratorium@isala.nl
Ilse van der Zon / Winy Laan tel 038-4242476
www.cytometrie.nl

More info about this even